Η εταιρεία μας

Η ΕΤΚΑ ΒΡΑΚΑΣ ΙΚΕ , με 40ετή παρουσία στο χώρο του εμπορίου βιομηχανικών ειδών παρέχει εξειδικευμένες λύσεις για τις ανάγκες της σύγχρονης βιομηχανίας, διαθέτοντας μηχανολογικά πλαστικά, προηγμένα πολυμερή καθώς και σύνθετα υλικά από ανθρακονήματα και υαλονήματα. 

Όλα τα συστήματα και επιμέρους εξαρτήματα που υποστηρίζουν οποιαδήποτε παραγωγική διαδικασία, καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη ανθεκτικών και πιστοποιημένων  υλικών που να ανταποκρίνονται στο βέλτιστο βαθμό σε όλες τις συνθήκες καταπόνησης που υφίστανται (ακραίες θερμοκρασίες, υψηλά φορτία, υψηλές πιέσεις, επιθετικές χημικές ουσίες κλπ). Οι απαιτήσεις της βιομηχανίας για αποδοτικότερες, ταχύτερες και ασφαλέστερες διαδικασίες παραγωγής, οδήγησαν την ΕΤΚΑ ΒΡΑΚΑΣ ΙΚΕ στην παροχή ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου προηγμένων προϊόντων στην ελληνική αγορά.

Υλικά

H ΕΤΚΑ ΒΡΑΚΑΣ ΙΚΕ , ως επίσημος διανομέας της Mitsubishi Chemical Group, διαθέτει στην ελληνική αγορά μια ευρεία γκάμα βιομηχανικών
πλαστικών. Τα υλικά βρίσκονται σε διαρκή παρακαταθήκη σε μορφή ράβδων,πλακών, διάτρητων, καλύπτοντας έτσι μεγάλο φάσμα των αναγκών της σύγχρονης
βιομηχανίας.

Διαθέτουμε:

  • Μηχανολογικά/Βιομηχανικά πλαστικά, από Πολυαμίδιο (PA6 – PA66), Πολυακετάλη (ACETAL POM C-POM H), PET, Πολυαιθυλένιο PE (UHMW-PE 1000 & HD PE-500), Πολυκαρμπονικό PC-1000, PVC-RIGID, Πολυπροπυλένιο PP
  • Υψηλής απόδοσης πολυμερή, όπως PBI, PAI, PI, PEEK, PPS, PPSU, PEI , PSU, PVDF, TEFLON (PTFE)

Πιστοποιήσεις

Τα υλικά συνοδεύονται από πιστοποιήσεις που εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και απαιτούνται σε εξειδικευμένες εφαρμογές. Πιο συγκεκριμένα, τα υλικά ικανοποιούν τις προδιαγραφές του κλάδου της πετρελαιοβιομηχανίας και του φυσικού αερίου, όπως ISO, ASME, Norsok, API και NACE. (τα Ketron® 1000 PEEK πληρούν τη συμμόρφωση NORSOK M-710)
Για εφαρμογές στον κλάδο της ιατρικής, της φαρμακευτικής και της βιοτεχνολογίας, τα Life Science Grades υλικά συμμορφώνονται με τις οδηγίες FDA, ISO 10993 και USP σε δοκιμές βιοσυμβατότητας υλικών.

Για την βιομηχανία τροφίμων, τα Food Grade υλικά πληρούν τον κανονισμό της ευρωπαϊκής ένωσης EU 10/2011 και εγκρίσεις FDA(όταν απαιτείται).

Mitsubishi Chemical Group

Η Mitsubishi Chemical Group είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές θερμοπλαστικών υλικών υψηλής απόδοσης με τη μορφή ημικατεργασμένων προϊόντων και τελικών εξαρτημάτων. Τα θερμοπλαστικά και σύνθετα υλικά έχουν μεγαλύτερη απόδοση από τα μέταλλα και τα διάφορα άλλα συμβατικά υλικά.

Η εταιρεία αναπτύσσει συνεχώς νέους τομείς εφαρμογών σε στενή συνεργασία με τους ηγέτες της βιομηχανίας με σκοπό την εύρεση τεχνολογικά ανώτερων και αποδοτικότερων λύσεων.

Όραμα KAITEKI

Υποστηρίζοντας το όραμα της εταιρείας χαρτοφυλακίου Mitsubishi Chemical Holdings Corporation (MCHC), η Mitsubishi Chemical Group πορεύεται με όραμα την υλοποίηση του KAITEKI, “μια βιώσιμη κατάσταση που είναι άνετη για τους ανθρώπους, την κοινωνία και τη Γη”.

Για να υλοποιήσει αυτό το όραμα, ο Όμιλος MCHC ασχολείται με εταιρικές δραστηριότητες που παρέχουν προϊόντα, τεχνολογίες και υπηρεσίες βασισμένες στις ολοκληρωμένες δυνατότητες του Ομίλου στον Τομέα Προϊόντων Απόδοσης, στον Τομέα Βιομηχανικών Υλικών και στον Τομέα Υγείας.